Free shipping on orders over 60€ to all Slovenia
Cochinita Pibil Tacos
Tradicionalno so takosi cochinita pibil ena izmed znanih mehiških jedi. Ta tradicionalna mehiška jed je narejena iz vlečene svinjine, kislega citrusovega soka in achiote paste. Vse tri ključne sestavine se nato počasi kuhajo na zmernem ognju in postrežejo z vloženo rdečo čebulo in svežim koriandrom.
Jed je ekstremno enostavna za pripravo, saj potrebujete le 5 sestavin, kar pa se ji prav nič ne pozna pri okusu. Preberite recept, nakupite sestavine in se lotite njene priprave!
SESTAVINE:
- 4 do 5 kilogramov svinjske rame ali svinjskega ledja, narezanega na približno 4 cm velike kose
- 1,5 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
- 80 ml sveže stisnjenega limetinega soka
- 1 paketek achiote paste
- 1 čajna žlička mlete kumine
- morska sol in sveže narezan črni poper
Priporočilo za postrežbo: na krožnik dodajte vloženo rdečo čebulo, sveži sesekljani koriander, sveže rezine limete, ves nadev položite na koruzne tortilje, dodajte omako guacamole in prepražen fižol.
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
- Najprej se lotimo priprave marinade. Združite achiote pasto, pomarančni sok, limetin sok in kumino v mešalniku ali v predelovalniku hrane. Miksajte z mešalnikom, dokler ne dobite enotne zmesi.
- Svinjino položite v kuhalnik na pritisk (ekonom lonec), nato pa svinjino enakomerno pokapajte z marinado. Na kratko premešajte, da so vsi koščki mesa pokriti z marinado. (Namig: Takoj sperite mešalnik, da ga achiote ne obarva.)
- Na kuhanik na pritisk položite pokrov. Nato kuhajte svinjino 40 minut v ročnem načinu, čemur naj mu sledi 15-minutno naravno sproščanje.
- Iz kuhalnika odstranite pokrov. Nato z dvema vilicama “raztrgajte” svinjino na manjše koščke in jo prelijte s preostalim sokom od kuhanja.
- Meso po okusu začinite s soljo in poprom.
- Jed postrezite še toplo, okrašeno z vloženo rdečo čebulo in sesekljanim svežim koriandrom ter drugimi dodatnimi dodatki po okusu.
Continue reading
Comments
Be the first to comment.