Skip to main content
Envío gratis en pedidos mayores a 60 € a toda Eslovenia

Hibiskus Tostadas

Hibiscus tostadas

VEGANSKE TOSTADE Z NADEVOM IZ HIBISKUSA

 

 

 

Ste že slišali za veganske tostade iz hibiskusa? Res je, iz cvetov hibiskusa lahko pripravite okusen nadev za tostade, ki ne bo razočaral niti mesojedcev. Cvetove hibiskusa je potrebno le prevreti, da izgubijo grenak priokus in pridobijo rahel priokus limone, ki se odlično poda v nadev tostad. Ravno hibiskus bo nadevu dodal neverjetno okusno in rahlo žvečljivo teksturo, podobno mesu, ter močno vijolično barvo, ki bo popestrila te okusne, v olju ocvrte koruzne tortilije z nadevom.


SESTAVINE:

1 skodelica posušenih cvetov hibiskusa

200 g čvrstega tofuja, odcejenega in stisnjenega

1 žlička bele miso paste

0,5 žličke jabolčnega kisa

1,5  žličke sojine omake, razdeljena

1 žlička prehranskega kvasa

1 majhna čebula, razdeljena

5 strokov česna, razdeljenih

30 g belega fižola iz konzerve, odcejen in opran

0,5 žličke dimljene paprike

0,5 žličke epazote (dišeča metlika)

0,5 žličke mlete kumine

0,5 žličke origana

8 majhnih koruznih tortilj

1 skodelica rukole

1 zrel avokado, na tanko narezan

Rastlinsko olje za cvrtje

Po potrebi oljčno olje

Sol po okusu


NAVODILA

  1. Operite posušene hibiskusove cvetove in jih postavite v srednje velik lonec z vodo. Vodo s hibiskusovimi cvetovi zavremo in pustimo vreti 5 minut. Po 5 minutah izklopite ogenj in pustite cvetove sedeti v loncu 30 minut ali več. Odcedite tekočino (tekočino lahko shranite za pitje) in splakujte cvetove pod hladno vodo, dokler voda, ki odteka, ne postane čista oziroma dokler voda, ki odteka, ni več obarvana rdeče. Očiščene cvetove odmaknite na stran.
  2. Začnite pripravljati tofu. Zavrite dve skodelici vode in dodajte 1 čajno žličko soli in 1 čajno žličko sojine omake ter miso pasto in jabolčni kis. Dobro premešajte z metlico. Tofu zdrobite v slanico na manjše koščke. Pustite vreti 5 minut in nato odcedite. Tofu stresite v prehranski kvas in postavite v hladilnik, da se ohladi.
  3. Nato začnite pripravljati fižol. V lonec dodajte nekaj olja in zdušite 2 stroka mletega česna in 05 čebule, narezane na kocke. Ko se nekoliko zmehča, dodajte odcejen fižol in 05 skodelice vode in nato s paličnim mešalnikom iz sestavin naredite gladek pire. Po okusu ga začinite s soljo in odstavite.
  4. V ponev dodajte malo oljčnega olja in dodajte preostali mlet česen in drugo polovico čebule, narezane na tanke rezine. Ko se čebula zmehča, dodajte epazot (dišeča metlika), dimljeno papriko, kumino in origano ter premešajte. Nato dodajte odcejen hibiskus in sojino omako ter dušite približno 10 minut, da hibiskus postane prijeten in mehak.
  5. Nato je čas, da tortilije ocvrete v rastlinskem olju v ponvi ali loncu, ki je nekoliko večji od tortilj. Ko je olje vroče, vanj položite tortiljo, ki jo po približno minuti obrnete. Ko tortilja postane zlata, odstranite tortiljo iz olja, jo postavite na rešetko, da se olje odcedi, in posujte s soljo. Ponovite s preostalimi tortiljami.
  6. Končno je čas, da sestavite tostade! Na lupino tostade položite veliko žlico pireja iz belega fižola in ga razporedite po robovih. Dodajte majhen kup rukole, dodajte nekaj žlic hibiskusa in nekaj rezin avokada. Na koncu na vrh potresite še nekaj tofu drobljenca in postrezite s svojo najljubšo pekočo omako.

Seveda pa lahko s tem okusnim nadevom iz hibiskusa napolnite tudi čisto navadne koruzne tortilje, ki jih nadevane rahlo zapečete v pečici.


Ob jedi se prileže okusna domača limonada ali domač ledeni čaj s preostalimi hibiskusovimi cvetovi. Zagotavljamo vam, da boste s tem receptom navdušili vašo družino in prijatelje, zato hitro poiščite hibiskusove cvetove v naši trgovinici in iz njih pripravite okusno kosilo. 

Continuar leyendo

Gluten-free Brazilian Crepes

Gluten-free Brazilian Crepes

Crepes with cassava flour YOKI without gluten 💛 Palačinke iz kasavine moke YOKI brez glutena

Crepes with cassava flour YOKI without gluten 💛 Palačinke iz kasavine moke YOKI brez glutena

Avocado and Dark Chocolate Spread Recipe

Avocado and Dark Chocolate Spread Recipe

Comentarios

Sé el primero en comentar

Tu Carrito

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.