PREPROST RECEPT ZA OKUSNE ENMOLADE

Se sprašujete kaj sploh so enmolade? To je tradicionalna mehiška jed iz ocvrtih tortilj, napolnjene z različnimi nadevi in prelite s tradicionalno mole omako.
SESTAVINE
Nadev
- Majhna buča
- Veganski ali navadni sir
- Sol po okusu
Omaka
- 64 g mole omake
Tortilje
- 6 koruznih tortilj
- 3 žlice olja za kuhanje
Dodatki za postrežbo
- Sveža bela čebula
- Sir
- Sezamova semena
NAVODILA
Nadev
Olupite in narežite bučo na centimeter velike kocke in jih na pari kuhajte 10 minut ali dokler se buča ne zmehča in jo kuhano rahlo posolite. Posebej v posodo naribajte sir in sir ter bučo postavite na stran.
Omaka
Naredite ali pogrejte že kupljeno mole omako na srednjem ognju in mešajte.
Postrežba
Segrejte približno 3 žlice olja za kuhanje in ga segrejte v ponvi na srednjem ognju. Ko se olje segreje, vsako tortiljo cvrite 10 do 15 sekund na vsaki strani in jo položite na papirnato brisačko, da se olje odcedi. Vsako tortiljo pomočite v mole omako, tako da se pokrije celotna tortilja in jo položite na krožnik za seviranje in nanjo položite nadev iz buče in potresite s sirom. Tortiljo prepognite na pol in napolnite naslednjo tortilijo na način opisan zgoraj.
Emolade postrezite prekrite z dodatno mole omako, potresene z dodatnim sirom, sezamovimi semeni in belo čebulo. Dober tek!