Skip to main content
Free shipping on orders over 50€ to all Slovenia

TAQUITOS

TAQUITOS

Piščančji taquitosi so priljubljen mehiški prigrizek iz tortilj in piščančjega nadeva, ki ga lahko postrežete na marsikateri zabavi. 

Recept zadostuje za 6 oseb. 

Čas priprave: 30min

Pri pripravi bodite pozorni, da je velikost taqitosov konstantna in da v njih ni preveč nadev, saj v kolikor nadev visi iz taqitosa, se pri cvrtju lahko zažge.

SESTAVINE

 • 225 g kuhanih in natrganih piščančjih prsi
 • 1 čebula, narezana na tanke rezine
 • 2 drobno nasekljana stroka česna
 • 1 čajna žlička sojine omake
 • Sol in poper po okusu
 • 1 žlica olja za kuhanje
 • Rastlinsko olje za cvrtje
 • 12 koruznih tortilj
 • zobotrebci
 • Postrezite s kislo smetano, salso in gvakamole-jem

NAVODILA

ZA PIŠČANČJI NADEV

Segrejte veliko ponev za omake na srednjem ognju. V ponev dodajte žlico olja, čebulo in česen in kuhajte dokler ne postane čebula prozorna. Dodajte natrganega in kuhanega piščanca, sojino omako in mešajte dve minuti. Dodajte sol in popet po okusu in nadev postavite iz štedilnika, da se ohladi. 


ZA SESTAVO TAQITOSOV

V veliko ponev za cvrtje dodajte približno 4 cm olja in ga segrejte do 180°C. (namig: v kolikor doma nimate termometra za kuhanje v olje vrzite majhen košček tortilije in v kolikor se tortilja začne cvreti je olje dovolj vroče za pripravo.)
Tortilje omehčajte v olju, tako da pomočite dve tortilji naenkrat za nekaj sekund v vroče olje, vendar ne za predolgo, da ne začnejo razpadati.  (v kolikor so že dovolj mehke za zvijanje, ta korak preskočite ali poglejte namig za mehčanje tortilj brez cvrtja, na koncu tega recepta*) 


POZOR! To počnite s prijemalkami ali kakšnim drugim pripomočkom, ne z golo roko!

Po nekaj sekundah tortilje vzemite iz olja in jih nežno položite na papirnato brisačko in tako naredite tudi z vsemi ostalimi tortiljami, ki jih zlagajte eno na drugo. Na dnu vsake tortilije, v ravno črto, dodajte dve žlici ohlajenega piščančjega nadeva. Vsako tortiljo tesno zvijte in jih prepičite z zobotrebci, tako da se ne bodo odpirale.

 

Vsak zvitek nato cvrite v vročem olju eno do dve minuti ali do zlato rjave barve, nato tortiljo obrnite in jo cvrite na drugi strani še eno do 2 minuti. Ocvrt taquitos postavite na papirnato brisačko in ga posrezite s kislo smetano, gvakamolejem ali svežo salso. 


*V kolikor boste za pripravo taqitosov uporabljali tortilije iz pšenične moke, bodo lahko te že dovolj mehke, da jih zvijete, brez začetnega pomakanja v vroče olje, kot je to zapisano v receptu. Zato tortilije pred začetkom priprave preizkusite. V kolikor niso dovolj mehke, vendar jih ne želite dvakrat cvreti v olju, zavijte po 10 tortilj skupaj v kuhinjsko krpo in jih postavite v mikrovalvo pečico za 1 minuto, nato pa sledite receptu.

Continue reading

Five Hilarious Differences Between Slovenian and Mexican Culture.

Five Hilarious Differences Between Slovenian and Mexican Culture.

5 AMAZING THINGS TO DO DURING THE AUTUMN IN SLOVENIA

5 AMAZING THINGS TO DO DURING THE AUTUMN IN SLOVENIA

Enmoladas

PREPROST RECEPT ZA OKUSNE ENMOLADE

Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.